Promosi ‘GEMPAK’ Cuti Sekolah! jom ke Menara Kuala Lumpur!

𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠 𝗥𝗜𝗔𝗡𝗚 𝗥𝗜𝗔 𝗖𝗨𝗧𝗜 𝗦𝗘𝗞𝗢𝗟𝗔𝗛 @𝗞𝗟 𝗧𝗢𝗪𝗘𝗥! 📣

Memandagkan cuti sekolah dah mula, mesti mak ayah tengah pening nak rancang percutian untuk anak-anak kan? Jangan susah hati, jangan gundah gulana okay!!!! Sempena cuti sekolah ni Menara Kuala Lumpur buat promosi gempak punya!

Promosi tiket PERCUMA bagi anak2 untuk ke ‘Sky Deck (Termasuk Observation Deck + Sky Box)’!

 

Sapa tak nak weiii.. PERCUMA pulak tu! Tapi mengikut terma dan syarat yang dinyatakan. Tawaran ini berlangsung pada 24 November 2018 – 31 Disember 2018.

 

47571383_2882661511759516_7528417018018529280_n

 

Bukan itu sahaja ye, Menara Kuala Lumpur juga ada Program Riang Ria Cuti Sekolah. Terdapat pelbagai aktiviti menarik menanti anak-anak anda antaranya:-

▶️ Aktiviti harian untuk kanak-kanak
▶️ Cuti-Cuti Bersama Mak Cun
▶️ Pertandingan Memasak
▶️ Kem Motivasi
dan banyak lagi!

Menarik kan?

Bermula dari 4 Disember 2018 – 30 Disember 2018

Untuk pendaftaran bagi program ini boleh hubungi  03 2020 1926

 

48077718_2882661705092830_4013114800253960192_n

Sedikit gambaran untuk mereka yang bakal menjejak kaki ke Menara KL 🙂

20171212_Menara-KL_MG_527620171212_Menara-KL_MG_5528observation-decksky-boxDCIM100GOPROGOPR2558.Print

Susu Dutch Lady Sumber Protein Lengkap

Hari yang kuat memerlukan permulaan yang mantap. Memandangkan susu adalah salah satu minuman yang bernutrisi daripada alam semulajadi, susu Dutch Lady PureFarm menjadi pilihan yang lazat dan berkhasiat untuk keluarga Malaysia pada waktu sarapan untuk menyemarakkan pagi mereka bagi mengharungi cabaran sepanjang hari.

Sebab tu lah Susu Dutch Lady PureFarm sentiasa menjadi pilihan Faa 🙂

Minum susu Dutch Lady PureFarm pada waktu pagi sememangnya banyak perbezaan dalam pengambilan protein kita – hanya dengan minum satu gelas sahaja dapat membantu anda memenuhi lebih daripada 50% keperluan protein yang diperlukan sewaktu sarapan dengan cara yang mudah. Senang bukan? haaa

Sebagai susu No.1 di Malaysia, Dutch Lady PureFarm penuh dengan khasiat. Minum segelas susu dapat membekalkan badan kita dengan nutrien penting, seperti:

  • Protein membantu membina dan memperbaiki tisu supaya badan kita berfungsi dengan baik;
  • Kalsium merupakan kunci tumbesaran dan perkembangan tulang dan gigi yang kuat untuk kanak-kanak, dan membantu orang dewasa mengekalkan jisim tulang yang sihat untuk gaya hidup yang aktif;
  • Vitamin A membolehkan mata kita berfungsi dengan baik dan membantu kita kekal fokus, sama ada di sekolah dan di tempat kerja;
  • Vitamin B2 menyokong pelepasan tenaga daripada karbohidrat, lemak dan protein;

Vitamin D membantu penyerapan dan penggunaan kalsium dan fosforus

Dutch Lady PureFarm

Susu Dutch Lady PureFarm memang sedap dan tak muak okay! boleh minum macam tu saja.

Faa juga telah menyahut cabaran Susu Dutch Lady PureFarm tau! 5 hari bersarapan dengan Susu Dutch Lady PureFarm!!! yeahhhhhhh

#Dutch Lady # strongstart #Breakfast Challenge

Day 1 –

da

sampai lah delivery dari Dutch Lady 🙂

day 1

so ini meal for breakfast hari pertama Faa

Day 2

day 2

Menu ringkas sahaja sudah memadai

Day 3

day 3

kembali dengan nasi lemak

Day 4

day 4

Day 5

day 5

di mulakan dengan nasi lemak dan di akhiri dengan nasi lemak

hehhehee alhamdulillah sepanjang lima hari cabaran ni, pagi Faa penuh bertenaga. Bukan time breakfast je Faa minum, kadang-kadang tengahari pon Faa bedal je. Keluarkan dari peti sejuk dan minum. NIKMAT nya!

Faa masih continue ya minum susu untuk sarapan 🙂 korang patot cuba.

Let’s start your day strong with protein from milk!!!!

#Dutch Lady # strongstart #Breakfast Challenge

BBQ Lamb KL Kemensah Dalam Suasana Hijau Alam Semula Jadi

Assalamualaikum semua,

Bila post kat FB pasal makan kat sungai, banyak orang text dan bertanyakan pasal tempat ni. Maghi sini Faa nak citer pasal tempat makan special and tenang di abad ini hahahha….

BBQ LAMB KL KEMENSAH

Setibanya saya di tempat ni memang terpaku dek keindahan sekeliling dengan penuh kehijauan. Rugi kalau tak datang tau haaa…

Lokasi: Jalan Taman Zooview, Kampung Kemensah, 68000 Ampang, Selangor

BBQ Lamb KL Kemensah ni terletak di belakang Zoo Negara sahaja. Sesuailah kalau nak singgah ke Zoo boleh lah alang-alang menjejakkan kaki makan tengahari di sini pula. Ataupun korang just nak datang makan, boleh terus waze je. Confirm sampai.

37184668_2568588236500180_6376948926049681408_n

pastikan anda jumpa tanda ini ye 🙂 dah sampai

Alhamdulillah hari tu Fa dapat mencuba menu istimewa dari BBQ Kemensah Lamb KL. Nak tengok takkkkkk? haaa ni diaa 🙂

37107189_2568588533166817_3181396067010740224_n

haa tengok, ayam, kambing dan daging 🙂 bau nya pun dah menyelerakan

37114426_2568588593166811_5136181574869450752_n

Sup ni di makan bersama nasi herba 🙂

37161658_2568588646500139_3155421066877206528_n

Nasi herba. sepinggan pon tak cukup tau!

37218018_2568588739833463_2727572926114037760_n

coleslow 🙂 

Review jujur Faa ye,

makanan kat sini memang superb! rugi kalau sapa tak cuba.

paling best bila dapat makan lamb grill dengan nasi herba. MasyaAllahhhhhh… tak boleh move on rasa dia wehhh…

Sis akan REPEAT!

di ulangi REPEAT!

 

🙂

Pakej kat sini pon ada untuk 4 pax beharga RM 120

  • 4 pax Herbs Rice
  • Lamb Grill
  • Chicken Grill
  • Beef Tenderloin
  • Smokey Duck
  • Soup
  • Coselaw
  • FREE flow ice Lemon tea

BERBALOI KAN? haaaaaa bukan hidangan je yang berbaloi ya, pandangan mata pon berbaloi 🙂

tenangggggg, sejuk je mata memandang. Sambil tunggu makanan, boleh la mandi dulu kat kolam yang disediakan tu 🙂 anak anak mesti suka.

37215657_2568588999833437_8908323004438544384_n

37178568_2568588836500120_1777913635008413696_n

ada dua kolam, satu untuk kanak kanak dan satu untuk dewasa

37116618_2568589109833426_3911881708122669056_n

37138233_2568588899833447_1106355237255380992_n

Haa kalau ade nak sambut birthday pon boleh, bawaklah belon , kek anda , dan setup kan di sini 🙂

Dah tak sabar ke nak makan dalam sungai ?

haaa ni Tuan Kedai nya, Encik Zainuddin. Alhamdulillah BBQ Lamb KL Kemensah kini mendapat pilihan di hati orang ramai 🙂

40524741_851601805230387_1188076563543883776_n

toodiaa BOSS 🙂

Ok sebarang maklumat lanjut atau promosi atau waktu operasi korang boleh la terus ke FB : BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

Waktu Operasi:

Selasa – Jumaat : 6pm-11pm

Sabtu dan Ahad : 12pm-4pm, 7pm-11pm

Waze : “BBQ Kemensah”

WebsiteFB BBQ Lamb KL Kemensah

Tempahan : 012-2114100

SAFI DERMASAFE, rangkaian produk kecantikan sumber semulajadi

Mencari sesuatu produk kecantikan yang serasi pada wajah dan bebas daripada bahan-bahan kimia yang terlarang.
Pada pendapat Faa sendiri pon, Faa akan mencari produk penjagaan muka yang sebegitu untuk tampil yakin dan selamat. Memang tidak asing lagi jenama SAFI menjadi kegilaan remaja dari dulu hingga kini.
Ok Girls!
Hidup ini terlalu indah untuk kamu bermurung! percayalah setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya!
Bawa Bertenang! kerana SAFI DERMASAFE adalah jawapannya! 
Mulakan transformasi kecantikan dan keyakinan diri dengan kulit yang sihat bersama SAFI DERMASAFE kesinambungan kembara kecantikan terbaharu daripada SAFI – Jenama Halal No.1 Malaysia. Rangkaian Inovasi kecantikan terbaharu daripada SAFI ini adalah hasil komitmen berterusan di dalam penyelidikan dan pembangunan produk oleh SERI (SAFI Excellence in Research and Innovation) makmal produk HALAL terbesar di dunia.
SAFI DERMASAFE adalah rangkaian produk penjagaan wajah “MESRA KULIT”yang diuji secara dermatologi, tanpa alergen dan diperakui halal, mempunyai kadar pH yang seimbang, dengan rangkaian produk pembersih wajah tanpa paraben. Serta produk penyegar dan pelembap dengan kombinasi formulasi bahan-bahan BEBAS daripada pewangi ,pewarna , alkohol , minyak mineral dan ujian keatas haiwan.
SAFI DERMASAFE sesuai digunakan untuk semua jenis kulit dan juga mereka yang mempunyai kulit sensitif. Rangkaian SAFI DERMASAFE turut merumuskan khasiat kecantikan sumber semulajadi ekstrak Bunga Chamomile dan Likouris. Kedua-dua bahan ini mengandungi manfaat terupatik dan anti-radang yang dapat mengurangkan dan mengatasi masalah kulit sensitif seperti jerawat, ruam dan menyamankan kulit dari kerengsaan selain membuatkan kulit lebih segar dan bermaya.
“Semenjak mulai diperkenalkan 30 tahun lalu, SAFI memahami impian setiap wanita yang mahu memiliki raut wajah idaman iaitu kulit yang sihat kunci keyakinan diri mereka dan setiap wanita mempunyai keperluan kulit yang khusus. Inovasi kecantikan SAFI merangkumi pelbagai jenis rangkaian produk penjagaan wajah setiap satu dibangunkan dan dipasarkan untuk keperluan khusus kulit yang berbeza. Kami percaya Penggunaan produk penjagaan wajah yang bersesuaian adalah kunci kepada raut wajah mempesona” jelas Aishah Zulkifli, Eksekutif jenama SAFI.
Tambah beliau lagi, SAFI DERMASAFE adalah sebahagian daripada komitmen berterusan SAFI dalam mendidik para wanita pentingnya memulakan rutin penjagaan wajah dari usia muda serta formulasi produk yang sesuai dengan keperluan kulit juga gaya hidup. Ia menjadi tunggak disebalik pelancaran SAFI DERMASAFE rangkaian produk “mesra Kulit” diuji secara dermatologi yang amat sesuai digunakan untuk mereka yang memiliki kulit sensitif.
Majlis pelancaran SAFI DERMASAFE turut menjemput Dr Maryati Maharon, Pakar Estetik Perubatan yang telah berkongsi dengan lebih lanjut mengenai faktor penyumbang & tanda-tanda awal masalah kulit sensitif, rutin penjagaan wajah serta formulasi produk yang sesuai untuk mereka yang memiliki kulit sensitif.
 
“Diantara faktor utama wanita moden kini mengalami masalah kulit sensitif adalah akibat terdedah kepada pencemaran luar, komitmen kerjaya yang memerlukan mereka menjaga penampilan membuatkan mereka kerap mencuba pelbagai produk penjagaan kulit serta bersolek untuk tempoh yang lama. Selain daripada itu gaya hidup seseorang invidu itu juga turut memainkan peranan dalam masalah ini”. 
Tambah beliau lagi, “Ramai wanita yang beranggapan masalah kerengsaan kulit, ruam , jerawat yang dialami mereka terutamanya apabila mencuba produk penjagaan wajah adalah hanya kesan sementara dan menjadi penanda aras keberkesanan sesebuah produk. Sebenarnya ini adalah tanda-tanda awal bahawa kulit telah terdedah kepada produk yang mengandungi bahan yang tidak sesuai dengan kulit anda sekaligus menyebabkan kulit menjadi sensitif. 
Rangkaian produk dengan formulasi bebas Alergen dan “mesra kulit” adalah sesuai digunakan untuk semua jenis kulit serta pencegahan awal dengan rutin produk penjagaan kulit yang betul dapat mengurangkan risiko kulit sensitif yang lebih teruk.
Mr Sriram Krishnamurthy Chief Executive of Wipro Unza (M) Sdn Bhd
SAFIQ
Unza From left Dermatologist Dr Maryani Maharon
Panels for Safi Skin Story chit chat session
Lengkapkan rutin penjagaan wajah SAFI DERMASAFE
TANPA Paraben, TANPA Pewangi, TANPA Pewarna, TANPA Minyak Mineral, TANPA
Alkohol dan TIDAK diuji ke atas haiwan.

5 jenis produk rangkaian ini iaitu

SAFI DERMASAFE Pembersih Muka Mousse Gentle Care , RM 28.90
SAFI DERMASAFE Pembersih Muka Gel Mild dan Gentle,  RM 19.90
SAFI DERMASAFE Semburan Booster Hydrate dan Refresh, RM 39.90
SAFI DERMASAFE Pelembap Siang Soothe dan Hydrate  RM 35.90
SAFI DERMASAFE Pelembap Malam Rehydrate dan Recover. RM 48.90
Rangkaian produk SAFI DERMASAFE dipasarkan pada harga RM19.90 – RM48.90 dan HANYA boleh didapati di WATSONS – rangkaian farmasi dan toko produk penjagaan diri terbesar di Malaysia.
Untuk maklumat lanjut dan promosi terkini dari SAFI, anda boleh layari laman sesawang rasmi SAFI di www.safi.com.my
 
Facebook rasmi SAFI di
instagram rasmi SAFI di
Dan bagi pengguna yang ingin membeli di atas talian boleh terus ke https://www.watsons.com.my
SAFI
#safidermasafe #dermasafesocialmedia

D’Aura Cafe & Steamboat

Assalamualaikum,

 

Harini Faa nak citer pasal D’Aura Cafe & Steamboat. Bila menjejak kaki ke cafe ni memang Faa rasa best, sebab dekorasi ruang dan interior design cafe memang comel comel. Bak kata orang lah kan, memang romantik habis !!!!!

Harga makanan yang disediakan di cafe ni pon berbaloi, korang boleh pilih western food, local food atau pon steamboat.

Aura D cafe ni menawarkan harga makanan yang berpatutan walaupun bertarafkan konsep seperti 5 bintang namun kualiti penyediaan makanan menggunakan chef yang berpengalaman dari hotel.

35069591_2497706030255068_5312419295798493184_n35076825_2497705623588442_8106205172914454528_n35078396_2497705856921752_6122810462695325696_n35079439_2497705260255145_6702194228006486016_n35121267_2497705926921745_619392815897509888_n35265794_2497705460255125_3676563847293960192_n

 

Kat cafe ni juga menyediakan set steamboat harga mampu milik.

bagi set steamboat kat bawah ni utnuk 2 pax hanya RM 38.00 sahaja bersama 10 hidangan steamboat ni. ada telur, fish cake, kailan, dan lain lain.

35143331_2497706103588394_9142660702190698496_n

banyak lagi bahan bahan nye. ni je faa sempat snap. lain da masok dalam kuali rebus haha

35244508_2497706376921700_2130056165361451008_n

Alhamdulillah, Faa dapat mencuba set steamboat. korang kene cuba sebabnya untuk menu steamboat ni ia di datangkan dengan sos yang sangat special dan sedap!

35190931_2497706070255064_8853800559279341568_n

rebus semua yang hadooo

35151631_2497705986921739_4156063084370198528_n

Alang-alang dah suasana pon romantik, cantik, korang pon boleh buat tempahan surprise party tauuu!

SURPRISE CANDLE LIGHT DINNER or BIRTHDAY PARTY untuk sambut birthday @ anniversary
*PERCUMA VIDEO N GAMBAR MASA DINNER
*PERCUMA TULISAN DI CAKE N LAGU BIRTHDAY
*PERCUMA TABLE DECO,MAKAN,MINUM

Mini cld rm150+rm15=rm165
*main course
Grilled chicken
@fish n chip
@turkey carbonara
*drink
*table deco
Additional
*add rm33 for cake
*add rm77 for flower
*add rm55 for chocolate gift

Romantic cld rm190+rm19=rm209
*appetizer
*main course
Grilled chicken
@fish n chip
@turkey carbonara
*drink
*table deco with floor deco
*slice cake
Additional
*add rm77 for flower
*add rm55 for chocolate gift

Vip cld.. rm380+rm38 rm418
*appetizer
*soup of the day
*main course
Sirloin steak
@Lamb shank
@Grilled chicken
*dessert
*hot n cold drink
*full deco
*flowers for ladies
*chocolate for men
*slice cake

 

34560329_623614844673260_6741058450765119488_o34667598_623658411335570_376301313371144192_o

Kalau nak pergi salon boleh juga singgah ke D’AURA SALON terletak disebelah cafe sahaja!  STACY AF, SYARIFAH SAKINAH pun pernah datang buat rambut di sini.

34403140_976897925806423_9124815422313463808_o34507525_976897862473096_4966464297195536384_n

Harganya??? nah tengok sini

Kids Hair cut rm10++
Kids Hair wash rm18++
Hair cut rm18++
Hair wash n blow rm35++
Hair cut wash & blow rm45++
Hair Henna rm88++
Hair colour rm88++
Hair treatment rm98++
Scalp treatment rm98++
Relaxing rm138++
Rebonding rm138++
Normal perm rm138++
Digital perm rm188++

Beroperasi tiap hari 10pagi – 8mlm

35087351_2497706150255056_8536120236624052224_n35102745_2497706290255042_2154599214808563712_n35130818_2497706336921704_6073814154387390464_n35067534_2497705516921786_4998196593615175680_n35071139_2497705356921802_1323616016189620224_n

 

 

Bukan itu sahaja, D’Aura juga ada Spa.

35194211_2497705400255131_6147484023313661952_n

Bukan itu sahaja,

 

menurut pemilik restoran ni, Encik Salihin Jaafar dan Puan Dina Abu Bakar, mereka menggunakan nama D Aura bagi rangkaiannya yang lain.

D Aura Cafe

D Aura Spa

D Aura Salon Le Soul Hair

D Aura Homestay

Semuanya berdekatan sahaja.

 

Korang kalau nk tahu lebih lanjut boleh klik kat link dibawah.

Pengurus/Order :

Pn Dina : 019 2700210
En Salihin : 0126421095

FB : D Aura Cafe
Email : dauracafe@gmail.com
IG : @dauracafe

FB Spa: D’Aura Spa Salon Cafe Boutique Homestay

ataupun walk in terus ke:

D Aura Cafe
C-6-G, Putra Walk, Jalan PP25,
Taman Pinggiran Putra Sek2,
Seri Kembangan,
Selangor

Waktu Operasi :11 am – 11 pm (Daily)