Safi Expert Solution, Kecil Tapi Bermanfaat

Bak kata orang, kecil-kecil cili padi kan… Penangan Safi Expert Solution keluaran baru Safi Malaysia sememangnya tidak menghampakan.

Kali ini produk baru ni memang sesuai bagi sis yang suka kan outdoor sport, plus suka picit jerawat. hahahhahaha Seksanya nak hilangkan dark spot kat pipi (kesan picit jerawat) ni nak hilang. Mujur ada Safi Expert Solution.

IMG_20190304_220932

Safi Expert Solution

CLINICALLY PROVEN- Lighten dark spot in just 2 weeks

Wowwwww sangat kan!

Paling best Safi kekalkan produknya dengan :

NO Mineral Oil

NO Alcohol

NO Silicone

NO Paraben

NO Animal Testing

*part ni paling best jugak* sebab sis memang penggemar barang kecantikan tanpa barang terlarang itu.

Safi Expert Solution di datangkan dalam kotak kombinasi warna rose gold dan hitam. Memang nampak elegan.

Dalam kotak ni ade 2 set Ampoules 1 dan 1 Ampoules 2

Diformulasikan dengan kandungan DN Age Technology yang efektif memudarkan age spot, UV spot serta kesan jerawat dan seterusnya menjadikan kulit lebih anjal, cerah & sekata.
Langkah penggunaan:
1- Sapukan Ampoules 1 sehingga menyerap sepenuhnya di muka
2- Sapukan Ampoules 2 dengan cara sapuan keatas.
Cadangan Pemakaian:
Safi Expert Solution ini adalah Intensive Ampoules untuk penggunaan selama sebulan secara konsisten.
Selepas penggunaan selama sebulan, pengguna boleh teruskan dengan menggunakan Safi Rania Gold Youthful Elixr untuk kekalkan muka toink toink 🙂
Penggunaan pagi: adalah dicadangkan digunakan bersama Safi Rania Gold Moisturising Day Cream SPF25PA++IR

 Gambar sebelum dan selepas penggunaan selama seminggu 🙂

pergi hiking pon muka tak payah pakai mekap haaa… Natural je skin tone pon dah bertukar 🙂 Alhamdulillah

 

Sis memang suka outdoor sport kan, so sekarang krim Bio Skin Moisturaiser Anti Photo Ageing Lines ni menjadi teman sis apabila melakukan aktiviti luar.

IMG_20190302_124049

tadaaaa sis bawak dan jadikan krim ni sebagai sunblock juga 🙂

Sis bawak krim ni sampai ke air terjun tingkat 7 tau. Gunung Nuang via Janda Baik 🙂

 

Apa pulak kelebihan nye?

“Filter more 90% of UV rays, free radicals & Pollutants”

Anti Photo Ageing Lines yup tu funsi utama krim ni. Sebenarnya krim ini di formulasikan dengan Amino Peptides untuk meningkatkan lagi kecantikan kulit dan mengurangkan kedutan di muka.

Kombinasi set Ampoules dan Bio Skin Moisturaiser Anti Photo Ageing Lines sangat berkesan dan bermanfaat bagi sis 🙂 Loveeee safi.

Tapi nak dapat kan kat manaa?

Jangan risau  WATSON kan ada 🙂

#safiexpertsolutionmediasosial  #safiexpertsolutionsocialmedia #safimalaysia #beautyblogger

Advertisements

Lunch di BBQ Lamb KL Kemensah bersama kumpulan U

Assalamualaikum,

 

Alhamdulillah diberi peluang untuk menjejak kaki lagi ke BBQ Lamb KL Kemensah 🙂 kali ni ade meet & greet dengan kumpulan UKAYS. Kalau korang nak tahu kumpulan ni kumpulan yang dah lama ada di dalam industri musik.

Alahmdulillah bersama dengan geng Propa Rangers gitew, Thanks Otomen dan Kak Leya kerana bagi peluang untuk sama-sama menjamu selera dan beramah mesra dengan kumpulan UKAYS.

Otai-otai memang kenal lah kalau sebut UKAYS.

Kumpulan UKAYS jugak dah keluarkan lagu baru dorang, haa korang kene dengar tau…. Terpaksaku Lepaskan , I love You, I Miss You. Kompem lagu tu korang akan teringat-ingat tau hahaha. sebab kiteorang aritu pon sampai sekarang otometik akan nyanyi lagu I Love You, I Miss You sebab lagu ni rancak sikit hehehe.

Jom kita tengok gambar pulak 🙂

Sediakan tisu untuk lap air liur yang menitik ehhehe

 

20181229_192152_0001 (1)

ini itik tau, untuk komen yang ni : daging itik ni sangat juicy, lembutttt ya Allah sedap

 

20181229_192458_0001

ini lah dia pekerja BBQ Lamb KL Kemensah, siap bertopi koboi dan jersi masing masing. hhehhehe senang dari jauh orang dah nampak.

Pada sis, bab ni penting, pernah sis singgah kedai yang tak selarikan pemakaian pekerja ni, sampai sis terkeliru mana satu staff n pelanggan. hehehhe.. Adik adik yang kat sini pon muda muda je… Sis doakan semua bakal menjadi usahawan berjaya macam bos mereka.

Terinspirasi la kata kan haaa.

20181229_192631_0001 (1)

bergambar dengan big boss and his wife 🙂 dorang sangat sporting, sempoi

20181229_192834_0001 (1)

haa ade empat jenis dalam satu dulang : daging, ayam, kambing dan itik

20181229_211104_0001 (1)

bersama abam-abam UKAYS

20181229_211135_0001

gerenti sedap (dah thumbs up) heee

20181229_211200_0001

bersama team propa rangers .. makan kenyang-kenyang yeee

20181229_211306_0001 (1)

siap untuk di hidang dalam dulang ye, menu nye mengamcam

20181229_214130_0001

korang boleh rujuk gambar ni ye. waktu operasi BBQ Lamb KL Kemensah

Kat BBQ Lamb KL Kemensah ni, macam macam menu ada! sekarang dah masok 2019 kan? BBQ Lamb KL Kemensah keluarkan menu baru hehehhehe.

Ni gamba menu yang sedia ada ye, yang baru belum masokkan dalam menu lagi  🙂

kalau nak tahu, nak try yang terbaru kene la datang !

IMG_20181229_134445IMG_20181229_134448

IMG_20181229_134452

untuk Vege pon ade 🙂 tak payah susah susah nak cari tempat lain. Kat sini ade.

IMG_20181229_134455

IMG_20181229_134500

kalau nak deting berdua, yang ini sesuai 🙂

 

Ok sebarang maklumat lanjut atau promosi atau waktu operasi korang boleh la terus ke FB : BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

Waze : “BBQ Kemensah”

WebsiteFB BBQ Lamb KL Kemensah

Tempahan : 012-2114100

 

Ok tak habis lagi ye, kalau korang nak tahu berita berita panas dan terkini korang boleh follow http://www.proparangers.com  🙂

 

#bbqlambklkemensah #bbq #kemensah #selangor #klfood #blogger #foodblogger #proparangers #propa #mediaonline

Hello 2019

design-3462512_960_720Assalamualaikum and Hello 2019,

Alhamdulillah kita pon dah berganjak ke tahun yang baru, hari ni hari ketiga bagi tahun 2019.

Sis bersyukur dengan apa yang sis lalui tahun lalu, insyaAllah untuk 2019 sis akan lebih proaktif, bersedia dan memberikan komitmen yang terbaik dalam kerjaya mahupun dalam kehidupan harian.

Banyak kenangan indah bersama, yang pahit itu kita lupakan aje. Apa yang penting kita kene sentiasa kedepan dan maju tanpa menoleh kebelakang. Satu yang sis sentiasa harapkan bila sampai tahun baru, sis berharap sis akan jadi orang yang lebih baik daripada tahun yang lalu. Ini sebenarnye indikator diri “sentiasa jadi yang lebih baik” mungkin kita tak nampak sangat, tapi kita sendiri yang menilai diri sejauh mana kita bawa.

InsyaAllah tahun 2019 ini, sis juga akan berubah title heee.. Syukur dengan kurniaan ini, Ya Allah engkau permudahkanlah urusan hamba mu ini ya Allah, Engkau jadikanlah rumah tangga yang bakal di bina ini menjadi keluarga Sakinah, Mawaddah dan Warahmah. Sesungguhnya aku mahu kehidupan kami lebih dekat dengan Mu.

Bila sampai tahun baru jugak ramai yang tanam azam siap siap kan ? hahahha sis??? haa azam tepi sis, SIS NAK KURUS 😛 hahhahaha

Walaupun ada orang kata, ” ko kurus lah, ape lak gemuk!” Sis gemuk sis je rasa dia macam mana tau hahhahaha. Paling down sekejap aritu peha kanan n peha kiri dah boleh berlaga.. dari situ lah timbul nye azam tepi ni hahahhaha.

Almaklumlah, dulu sis ni keding je, mase zaman belajar… nak kurusss nak kurusss.. dah keje ni, berdesuppppp naik. bayangkan berat 48 terus naik ke 51…. sekarang punye berat sis tak menimbang lagi.. takot nye lah nak serah diri hahahahha.

Azam tepi satu lagi, sis nak cari keje tetap. InsyaAllah.

Ok la da malas nak menaip banyak sangat, Sis doakan untuk semua kenalan sis, semoga murah rezeki, panjang umur, diberikan kesihatan yang baik. insyaAllah.

240_F_178386875_8oBiLi0ifN2KS0QHuzmF5ZTgymu6jFmiucapan-selamat-tahun-baru-2019-cocok-untuk-update-status

MMSOS SATU APLIKASI MANTAP DALAM MELINDUNGI DAN MENGURANGKAN BEBANAN RAKYAT

37320580_1919592351456337_4852238602576330752_n

 

MMSOS “Panic Button”

Mesti ramai yang masih tak tahu apa itu MMSOS “Panic Button”
MMSOS ini merupakan aplikasi bantuan kecemasan “Creating Awareness”. Merupakan kempen menanam dan menyemai kesedaran rakyat akan kepentingan aplikasi MMSOS ini, dengan hanya menekan “Panic Button” para pengguna yang berdepan dengan
kecemasan seperti kecemasan kes ragut, rompakan, serangan, jenayah harta benda,
kecurian kenderaan, kebakaran, pembuli jalan raya, cubaan rompakan, perbuatan
yang mencurigakan, membantu dalam memaklumkan ahli keluarga bila berlaku
kecemasan, tunda kenderaan, tuntutan insuran, ‘jump start’ kereta, membantu ganti
tayar pancit atau rosak dan mengatur ambulan.

Suka untuk fafa highlight kan yang ni ye ” kes ragut, rompakan, serangan, jenayah harta benda, kecurian kenderaan, kebakaran, pembuli jalan raya, cubaan rompakan, perbuatan yang mencurigakan,  ” haaaaa……Andai kata berlaku sebarang insiden macam ni korang tekan aje… PLEASE keadaan macam ni bukan boleh buat main wooo….

“Panic Button” dengan segera bantuan MMSOS datang berdesupppppp!

Aplikasi ini juga merupakan yang pertama di Malaysia, kerjasama bantuan
ambulan, polis, bomba, hospital atau klinik, laporan jenayah, motor assist dan kaunseling yang mudah diakses.

Korang jangan risau, MMSOS ni beroperasi 24 jam, tujuh hari seminggu dan 365 hari sepanjang tahun. Sebab itu lah berbaloinya dengan MMSOS ni. Kat mana pon ada berada MMSOS pasti datang. Korang boleh menggunakan perkhidmatan ini pada bila-bila masa dan di mana sahaja ketika mengalami kes kecemasan.

39227351_1973286892753549_2832821761127481344_n

haaa nak crew bertungkus lumus mengambil maklumat anda 🙂

46817177_2134347653314138_8804914464127188992_n

walaupun hujan, crew MMSOS steady datang. Penyelamat ketika di dalam kesusahan

46959206_2137616852987218_3523209269736374272_n

dimana jua anda berada 🙂

Kat mana nak dapatkan aplikasi ni?
Korang boleh dapatkan aplikasi ini muat turun secara percuma di Play Store dan Apps Store dengan hanya klik http://bit.ly/2mC6Y03. Kemudian buat pendaftaran dengan memasukkan butiran diri.
Apa kelebihan Melanggan Aplikasi MMSOS?
• Kelebihan melanggan aplikasi ini, percuma ‘Personal Accident Insurance’ (value
worth 50,000).
• Percuma pemeriksaan kesihatan (worth RM365).
• Diskaun 70% untuk ‘Car Tinted’.
• Diskaun 40% untuk pakej percutian ke Marina Island (all in package for 2 person,
3D2N + Dining).
• ‘Special rate’ untuk memperbaharui insuran kereta.
• ‘Special rate’ untuk penyelenggaraan kereta.
• ‘Ambulance fees’.
• Percuma ‘towing’.

Haaa tengok kelebihan nya sangat berbaloikan?
Pengenalan aplikasi ini adalah tepat pada masanya, sekali gus dapat membantu
kerajaan dan polis memastikan kadar jenayah di seluruh negara terus menurun dan
rakyat sentiasa berasa selamat. Ia juga membantu dalam mengurangkan kos bebanan
pengguna.

Buatlah pilihan bijak.

 

Team MMSOS 🙂

46773967_2134090620006508_3720351030286745600_ngua damai 29gua damai 60

Promosi ‘GEMPAK’ Cuti Sekolah! jom ke Menara Kuala Lumpur!

𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠 𝗥𝗜𝗔𝗡𝗚 𝗥𝗜𝗔 𝗖𝗨𝗧𝗜 𝗦𝗘𝗞𝗢𝗟𝗔𝗛 @𝗞𝗟 𝗧𝗢𝗪𝗘𝗥! 📣

Memandagkan cuti sekolah dah mula, mesti mak ayah tengah pening nak rancang percutian untuk anak-anak kan? Jangan susah hati, jangan gundah gulana okay!!!! Sempena cuti sekolah ni Menara Kuala Lumpur buat promosi gempak punya!

Promosi tiket PERCUMA bagi anak2 untuk ke ‘Sky Deck (Termasuk Observation Deck + Sky Box)’!

 

Sapa tak nak weiii.. PERCUMA pulak tu! Tapi mengikut terma dan syarat yang dinyatakan. Tawaran ini berlangsung pada 24 November 2018 – 31 Disember 2018.

 

47571383_2882661511759516_7528417018018529280_n

 

Bukan itu sahaja ye, Menara Kuala Lumpur juga ada Program Riang Ria Cuti Sekolah. Terdapat pelbagai aktiviti menarik menanti anak-anak anda antaranya:-

▶️ Aktiviti harian untuk kanak-kanak
▶️ Cuti-Cuti Bersama Mak Cun
▶️ Pertandingan Memasak
▶️ Kem Motivasi
dan banyak lagi!

Menarik kan?

Bermula dari 4 Disember 2018 – 30 Disember 2018

Untuk pendaftaran bagi program ini boleh hubungi  03 2020 1926

 

48077718_2882661705092830_4013114800253960192_n

Sedikit gambaran untuk mereka yang bakal menjejak kaki ke Menara KL 🙂

20171212_Menara-KL_MG_527620171212_Menara-KL_MG_5528observation-decksky-boxDCIM100GOPROGOPR2558.Print