Sertai PG Mall dan Luaskan Perniagaan Melalui JD.com

PG Mall http://www.pgmall.my adalah Platform No.1 E-dagang Malaysia yang ditubuhkan sejak 2017 dan merupakan satu-satunya platform e-dagang tempatan di Malaysia. Paling best PG Mall dah pun tersenarai dalam TOP 3 e-commerce di Iprice Insight.

PGMall memang tidak asing lagi di arena pasaran dalam talian di Malaysia. Harini ini mereka telah melancarkan Program Jual ke China di Le Meridien Kuala Lumpur.

JD.com adalah platform peruncit dalam talian terbesar di China yang sangat menjaga komitmen terhadap kualiti, keaslian dan turut mempunyai pelbagai produk termasuklah dari segi makanan, pakaian, barangan eletronik dan kosmetik.

Best kan semua di bawah satu bumbung dan memudahkan mereka mendapatkan barangan yang kita jual dari Malaysia.

PGMall membawakan satu model perkongsian ekonomi yang unik dimana penjual tempatan dan pembeli di platform dan menyediakan perkhidmatan logistik serta pembayaran terus. Sekali gus ia dapat membantu ekonomi tempatan.

PGMall telah aktif bekerjasama dengan merajaan untuk mendorong aktiviti yang menyokong penjual tempatan dan produk melalui kempen PENJANA seperti Kempen E-Dagang Mikro dan PKS, Belanja Malaysia Online (SMO), dan Kempen Beli Barangan Malaysia (KBBM).

Dalam masa 4 tahun sejak penubuhannya, PG Mall telah bertindak agresif dan berjaya menjadi Tempat Ketiga Yang Paling Dikunjungi bagi Pasaran dalam talian di Malaysia selepas Lazada dan Shopee tau! Dengan jumlah pelawat sebanyak 8 juta sebulan. Terbaik lahhh! InsyaAllah one day PGMall akan jadi No.1 pilihan pembelian dalam talian di Malaysia.

Dengan tagline ‘Bridging Local to the World’ PG Mall kini dapat membawa barangan tempatan ke pasaran terbesar di dunia iaitu China melalui JD dan dengan harapan dapat membantu peeniagaan yang terjejas dan pulih dr masalah kewangan di sebabkan covid.

Alhamdulillah pada 27 Januari 2021, PGMall dan JD Worldwide telah membuat perasmian secara maya. Ini lah cara PGMall membantu para peniaga yang terkesan akibat pandemik Covid19.. Terima kasih Dato’Wira Louis Ng Chun Hau, Pengasas dan Pengarah Urusan PGMall.

Kalau Fafa sebagai peniaga pon dah sangat bersyukur kerana ada yang prihatin terhadap peniaga kecil yang terjejas macam ni dapat di bantu.

Menurut laporan dari The Edge, hingga 1 per 4 perusahaan (PKS) kecil dan sederhana berisiko ditutup kerana Covid-19. Ini betul tau, sekarang kita dah menjelang ke bulan Oktober… dah banyak kedai, restoran yang ditutup. Sedih sangat…

PGMall sebaliknya, objektif utama mereka adalah membantu perniagaan tempatan dan membawa barangan Buatan Malaysia maju kehadapan.

Bagi program PGMall Sell to China pula, mereka sedaya upaya menjadi pusat penyelesaian sehenti membantu segala keperluan penjual dari segi perkhidmatan termasuklah pendaftaran jenama di JD, terjemahan produk ke bahasa Cina, bahan pemasaran dan kempen serta perkhidmatan pelanggan tempatan. Dengan sokongan rasmi dari JD Worldwide ianya sangat memberi impak yang besar berbanding kaedah konvensional untuk jualan ke China.

Dalam beberapa tahun sahaja PGMall telah mengalami pertumbhhan pesat dari hanya RM300,000 GMV pada tahun 2017, dan bertambah sebanyak 200 kali ganda kepada RM60 juta pada tahun 2020. Sangat wowwww kan. Amazing archivement! Jangkaan GMV yang disasarkan pada hujung tahun ni ialah sebanyak RM600 juta. 😉

Sehingga kini, PGMall telah menarik lebih daripada 1 juta pembeli dan lebih 25,000 penjual sebanyak 2 juta produk termasuklah makanan, barangan kecantikan, barangan eletronik dan barangan harian.

Di PGMall juga mereka berusaha untuk menembusi pasaran Indonesia dan pasaran E-Dagang terbesar di Asia Tenggara.

Kepada peniaga yang berminat untuk menyertai program jual ke China, boleh terus daftar di pautan ni:

https://pgmall.my/JD-Worldwide

Untuk mengetahui lebih lanjut, korang boleh masuk ke laman sesawang https://pgmall.my/?Source=Blogger&BloggerID=870 atau hubungi Pusat Perkhidmatan Pelanggan di talian (011-10670916)

Mengenai PGMall:

Website: http://www.pgmall.my
Facebook: http://www.facebook.com/PGMallMalaysiaInstagram: http://www.instagram.com/pgmall.my/
Tiktok : https://vt.tiktok.com/ZSJW1T1yG/

18 Comments Add yours

  1. Bagus now we can sell to more countries and even to China via online.

    Like

  2. Ana Suhana says:

    Ni lah peluang usahawan Malaysia nak promosikan produk mereka ke China kan. Lagipun PG Mall dah sedia terkenal. Mesti boleh naikkan sales mereka.

    Like

  3. ayu rafikah says:

    menarik ni.. satu peluang utk kembangkan perniagaan ke negara China ❤️

    Like

  4. Yusmaliza Mdyusof says:

    kebiasaan produk china mai sell kat Malaysia…kali ni kita pulak ke sana…boleh membantu seller malaysia luaskan pasaran.

    Like

  5. Wah best now can we can also sell our product to China, so can do biz to more countries.

    Like

  6. Saidila Abdul Rahman says:

    Peluang yang baik untuk peniaga dari malaysia. Banyak jer produk2 kita yang bagus berkualiti dan pasti dapat memikat hati pemebli dari China pulak. Terbaik PG Mall

    Like

  7. Kitkat Nelfei says:

    Jarang tengok platform yang ada initiative ni! Bagus la expansion plan ni kan! Luas pasaran kat sana.. good business plan ni for sellers !

    Like

  8. Nik Khazami says:

    saya pernah shopping di pgmall ni. murah. walaupun barang dari china, memang berkualiti and servis laju!

    Like

  9. Precious Cla says:

    Makin meluas lah PG Mall skarang, mantap dan ada saingan dengan eStore yang lain. Semoga PG Mall terus meluaskan empayarnya ke seluruh dunia.

    Like

  10. halimah says:

    Wah…PG Mall dah meluaskan perniagaan mereka ke luar negara tentu bertambahlah maju PG Mall

    Like

  11. Sis Lin says:

    Bagus ni.. bukan senang nak tembusi pasaran ke China, ada peluang ni janganlah di lepaskan.. Sis nak share kat kengkawan niaga Sis..

    Like

  12. Min says:

    Sebenarnya PG Mall ni memang bagus sbb dia buka banyak peluang untuk usahawan jugak

    Like

  13. ayu rafikah says:

    platform terbaik.. memperkenalkan negara kita ke negara luar. sampai ke china tu…fuhh

    Like

  14. I’ve about this program last Monday. I think it is an awesome one. Kudos to PGM. Thank you for sharing.

    Like

  15. Terbaiklah sekarang PG Mall dah buka peluang peniaga Malaysia untuk jual barangan di China. Memang padu!

    Like

  16. Ruby.My says:

    Wahhh seronok lah seller semua ni. PG Mall expand jualan tu bleh bantu seller dr Malaysia kembangkan perniagaan mereka. Mesti mereka excited. Bleh la belajar bahasa Mandarin. Bayangkan customer China mesej di kedai PG Mall kita. Kena pantas assist. Ruby plak teruja. Kikikiki.

    Like

  17. ayu rafikah says:

    wahhh makin menarik PG Mall.. kerana sudah meluaskan perjualan ke china..

    Like

  18. Rawlins Glam says:

    Inilah peluang peniaga kita untuk memperkenal barangan dan budaya kita ke luar negara. Platform dah ada kan. Good job PG Mall

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s