Cosmoderm Perfect Balanced Untuk Kulit Lebih Sihat dan Berseri


Assalamualaikum

Harini Faa nak bagitahu korang Cosmoderm telah melancarkan produk baru 2021 mereka tauuu… Kalini dengan gabungan mantap menggunakan Calamine dan Prebiotik. Siapa sangka Calamine yang selalu kita dengar untuk bahan medikal boleh digunakan dalam kosmetik.

Ini lah dia set lengkap Perfect Balaced. Kaya dengan Calamine dan Prebiotik yang membantu:

❤ Seimbangkan mikrobioma kulit sehingga menghidrat & meningkatkan perlindungan permukaan kulit
❤ Memastikan penghalang kulit tetap utuh dan lebih sihat daripada sebelumnya
❤ Mengurangkan kegatalan kulit dan melegakan kemerahan

Apa itu Prebiotik?

Prebiotik – Makanan untuk Probiotik pada kulit & badan kita. Ia membantu menyeimbangkan mikrobioma kulit agar tidak menjadi kemerahan dan bertambah baik pada cahaya & keselesaan kulit kerana menyusun semula, memberi khasiat & menenangkan

Apa itu Calamine?

Calamine – Bahan yang terkenal dengan khasiatnya seperti merawat ekzema & psoriasis dengan meredakan kegatalan pada kulit, gatal-gatal, mengurangkan kemerahan & selaran matahari

🌸Empat langkah penggunaan Prefect Balanced

❤Langkah 1 = Foaming Cleanser

Mencuci wajah dengan lebih sekata, sekaligus merawat kulit dari dalam

❤Langkah 2 = Toner Lotion

Mempunyai Prebiotic & 20,000ppm Calamine untuk mengurangkan kemerahan pada kulit kita

❤ Langkah 3 = Soothing WOW Cream

Diperbuat dengan kompleks kelembapan tiga kali ganda tau, cream ini sangat membantu membaiki kukit dan melembapkan kulit sepanjang hari


❤ Langkah 4 = Sun Milk SPF25PA +++

Ia meningkatkan perlindungan permukaan kulit daripada tekanan persekitaran. Juga membantu untuk melepaskan selaran matahari dan kulit kering.

Combo Calamine + Prebiotik dapat Combo Cantik + Sihat

Nak dapat kan box cantik macam ni tak? Mudah aje tapi sangat terhad tau…. Ada 100 box sahaja.

Korang boleh dapatkan di platform online Watsons atau Shopee. Gunakan kod COSMOPBRM5 untuk diskaun RM5 dengan setiap pembelian.

Nak cepat, boleh walkin di Watsons yang berdekatan 🤗

Untuk info lanjut:

Cosmoderm FB Page : https://www.facebook.com/Cosmoderm/

Website : http://www.cosmoderm.my

Instagram : Cosmoderm

14 Comments Add yours

  1. I like their new packaging so cantik, can’t wait to try out the products soon

    Like

  2. FD says:

    comel je kotak pink ni tau. macam doll house. fd duk usha jugak produk baru cosmoderm ni

    Like

  3. grace ng says:

    wow, i am so attracted to the beautiful pink packaging. i wished i read about them earlier because they look like the perfect festive gifts for a girl friend or relative!

    Like

  4. Cerita Huda by Huda Halid says:

    Huda dah guna lebih seminggu. memang terasa kelainan pada kulit wajah. suami pun tegur nampak beza lebih cantik

    Like

  5. Cantik betul packaging dia. Warna favourite Nur. Rasa wow pula bila tahu ada celamine & prebiotik dlm bahan Cosmoderm Prefect Balance ni. Best tak guna?

    Like

  6. cantiknya packaging Cosmoderm Calamine dan Prebiotik ni. Benefit dia pun bagus untuk kulit. Yang kulit sensitif memang digalakkan cuba

    Like

  7. nadiajohari says:

    Wah ade Calamine dan Prebiotik, menarik. Cosmoderm ni produk yang dieprcayai. Sekrg dh keluarkan set baru. Bagus la utk kulit kering. Bagi kelembapan sepanjang masa. Dahla packaging cntik

    Like

  8. Sis Lin says:

    Kita suka betul nengok pakaging dia pink tu.. Cosmoderm dah banyak keluarkan produk baru kan.. Sis sampai laan ni pakai yang Tea Tree punya.. nanti nak cuba yang ini pula laa…

    Like

    1. Nina Mirza says:

      Wah… Cosmoderm dahbada range baharu! Cantik nya warna pink. Nanti nak try laaa… So far memang serasi ngan cosmoderm, jenama diyakini

      Like

  9. Ummi Nadrah says:

    Wah best kandungan produk ni. Calamine lotion tu mmg biasa saya guna untuk rawat ruam2 atau kerengsaan.

    Like

  10. Saidila Abdul Rahman says:

    Wow ! kini Cosmoderm berwajah baru ….saya memang pengguna cosmoderm sejak bertahun lamanya dan memang jadi DS diorang …..memang bagus2 produknya dan banyak membantu menyelesaikan masalah kulit wajah dan badan ….bestttt

    Like

  11. Rawlins Glam says:

    Alahai kenapa la comel betul kotak rumah nie? Kalau dapat, Rawlins nak guna untuk main patung kertas. Hahaha

    Cosmoderm nie produk yang bagus kan. Dah la Malaysian made – jom sokong produk lokal kan

    Like

  12. bae roslan says:

    cantik sangat packaging cosmoderm ni. nampak eksklusif sangat. produk berkualiti pasti la beli

    Like

  13. Ruby.My says:

    Cosmoderm ni produk yang bagus. Buatan Malaysia. Akak dulu ada parut muka, guna vitamin c mereka. Elok dah kulit muka. Hehehe. Ni produk baru mereka eh. Bleh la akak belek-belek kat Guardian. Hehehe.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s