My Best Clinelle ❤

Bila umur semakin meningkat ni perkara paling penting ialah muka. Terutamanya di bahagian bawah mata dan wrinkle hujung mata tu. Hukkkkkkkk yela umur dah meningkat hehhee

Mujur ada CLINELLE CaviarGold TripleGold Lifting & Firming Complex yang mengandungi:

👉 Gold Caviar Ekstrak
👉 24K Nano Gold
👉 Plant Phyto Gold

Ketiga-tiga bahan ni sangat bekerjasama dalam membantu mengembalikan keremajaan pada kulit Wajah dengan baik.

Selepas 14 hari Fa pakai, Fa sangat berpuas hati dengan produk ni. Walaupun bukan lah lengkap satu set tapi outcome dari semua barang Clinelle yang Fa pakai ni semua terbaik.

Yela, kadang-kadang kita tak perlu pon set lengkap. Cukup beli yang basic dan orang kata memadai.

So inilah dia 5 item yang Fa cuba dari Clinelle..

Tengok, dalam cleanser ni pon ada gold tau.🤗

My best sun protection

🌸Pure Swiss Thermal Spring Water ni telah diuji secara klinikal dan kaya dengan 20 jenis bahan mineral semulajadi yang sangat berkesan untuk semua jenis kulit. Dari kepala hingga kaki boleh pakai produk ni sebab boleh digunakan pada wajah, badan, tangan, rambut dan kulit kepala sekaligus dapat mengawal minyak, menegangkan kulit wajah, membaiki pori kulit serta dapat memberikan kelembapan berpanjangan.

Actually, sebelum tido pon Fa apply Pure Swiss ni. Esok pagi wajah I berseri-seri natural glow gitchew.

🌸Set CaviarGold TripleGold Lifting & Firming Complex pula Faa ada Mask, Firming Cleanser dan Firming Serum 🤗 ketiga-tiga ni ada bahan seperti yang Faa nyatakan diatas. Produk ni bukan sahaja boleh anjalkan kulit malah dapat memberikan kecerahan pada wajah. Makin berseri lah muka si pemakai.

🌸Mask, selepas cuci muka, boleh terus pakai mask selama 15 minit, tak perlu cuci balik pon takpa.

Untuk lebih efektif, pemakaian mask ni sesuai dua kali seminggu. Cara senang nak buat ialah….. Jeng jeng jengggg… Ni beauty hacks jugak lah kiranya kot….

Cari huruf S

Dalam seminggu ada berapa kali S?

Jawapan nye 2x S 😎 SELASA dan SABTU

So mask facial time korang boleh apply 2x seminggu iaitu pada hari Selasa dan sabtu 🤗

Sebelum makeup, gunakan UV Defense Ultra Protection Mist Spray dan ratakan seluruh wajah. So bila keluar, muka dah ade protection dari sunkisshhhh tu 🤗 5 in 1 protection lagi tau…

Paling best, ianya SPF 50+ bila pakai kulit muka tak berminyak. Terus serap kedalam kulit. Sangat-sangat recomended. Tak macam produk lain, bila pakai pada muka. Muka akan jadi berminyak lepas tu nak apply makeup pon dah jadi bercapuk lah pulak.. Try lah produk ni. Fa jatuh cinta habissss.

Sangat tak melekit. Cepat meresap pada kulit

Korang boleh dapatkan produk ni di Aeon Wellness di cawangan Aeon yang berhampiran 🤗

Korang mesti akan puas hati dengan keberkesanan produk ni.

#ClinelleCaviarGold #ClinellyMy #fafareview #fafaskincare #beautybloggers #aeonwellnesspharmacy

50 Comments Add yours

  1. Zaza says:

    Za mmg pakai brand clinelle ni tapi yg pure swiss utk hydration. Belum cuba yg utk anti aging tu.. Nnt nak cuba lah

    Like

  2. Kak Su says:

    UV spray tu betul ke cepat meresap, tak melekit dan tak meninggalkan white cast…nak try lah jugak

    Like

  3. Ayu Rafikah says:

    Bila ada nano gold ni mmg bestkan.. suka dengan ramuan yg ada dalam produk ni

    Like

  4. Sunblock tu nampak menarik and mudah nak guna. Nanti boleh la tengok kat watsons ke, sunblock pon nak habis ni..

    Like

  5. Interesting point on the how any S in the days of a week… I will follow this schedule then for my masking time…

    Like

  6. bae Roslan says:

    macam best je uv spray tu harga pun affordable. 5 protection plak tu, sangat bagus untuk dicuba

    Like

  7. Rawlins GLAM says:

    Ok. Boleh la nak try yang UV spray tu. Suka yang cepat meresap, tak melekit dan tak meninggalkan white cast.

    Like

  8. So nice they have sun protection in this range too. Have to apply every day

    Like

  9. Salina Johari says:

    Produk clinelle memang tak pernah mengecewakan. Berbaloi dengan harga !!

    Like

  10. Qeela says:

    Waa menarik betul ingredients dia yea, nampak macam menarik jugak! So far tak pernah try lagi brand ni, nnt nk tgk2 😊

    Like

  11. Fas says:

    Bila ada produk yg mengandungi emas mesti menyerlah wajah bila memakainya kan haha

    Like

  12. Edahyu says:

    Selalu nampak kat Watson’s..thermal spring water tu menarik ☺️

    Like

  13. ATIE ZIEYA says:

    i mmg tengah cari product utk daily skin care ni … this clinelle looks so promising la !even harga dia mahal tapi klu good quality apa salahnya kan … plg tempting UV mist spray ! i rasa i will try that one dulu ! thank you for sharing this info

    Like

    1. Cik Fafa says:

      Mahal sikit tp berbaloi takpe. Jaminan tu pasti kan… Ok recomended sangat uv spray tu. Try la atie

      Like

  14. Ayu Rafikah says:

    Selalu nampak brand ni dkt guardian. Ayu pernah guna face wash dia mmg best

    Like

    1. Cik Fafa says:

      Kan… Kat aeon wellness pon ada. Hujung tahun memang sale.. Bole la try nanti

      Like

  15. Liez says:

    Tak tahu pulak caviar boleh dibuat sebagai skincare.. macam menarik je. clinelle memang antara brand terkenal dan bagus

    Like

    1. Cik Fafa says:

      Haah terkenal dan bagus. Faa pakai 14 hari je berkesan tu A+ Faa bagi untuk produk ni

      Like

  16. Pernah nampak brand ni je tapi tak pernah try lagi. Tp kawan kata not bad ok je clinelle ni.. Muka dia pun nampak elok je pas pakai… Tertarik dgn spring water dia la nampak menarik..

    Like

    1. Cik Fafa says:

      Haaa memang selalu je ada kat farmasi n drugstore. Yes spring water tu bagus. Biji bawah mata pon boleh hilang

      Like

  17. SalinaJohari says:

    Rangkaian produk Clinelle memang best dan berbaloi dengan harga. Result lepas pakai pun boleh tahan. Pernah try gak sebelum ni yang thermal tu

    Like

    1. Cik Fafa says:

      Haa kan… Thermal tu time cuaca panas pon boleh pakai. Sejukkkk mukaaa

      Like

  18. Yaya Natsumi says:

    Produk clinelle ni memang best dan ramai bagi feedback positive juga. Nanti nak tengok la gold range ni dekat watsons and gurdian hee

    Like

    1. Cik Fafa says:

      Kat semua farmasi n drugstore ada 🤗 Aeonwellness pon ada. Semestinya sale hujung tahun barangan skincare berbaloi

      Like

  19. Ran Chin says:

    This Clinelle Caviar Gold range of products are good to use. They are so good quality with affordable price!

    Like

    1. Cik Fafa says:

      Yessss absolutely…. The good quality product are always promise the result

      Like

  20. rollinggrace says:

    love these products. they are both affordable and effective. can’t wait to try out other ranges 🙂

    Like

    1. Cik Fafa says:

      Yes, sholud give a try.. Find out them at AeonWellness 🤗

      Like

      1. rollinggrace says:

        will do, thanks 🙂

        Like

  21. Izaramli says:

    Iza tak pernah try lagi Clinelle ni. Tapi pernah jugak baca review cakap Thermal Spring Water dia best. Baca kat sini macam menarik jugak untuk dicuba.

    Like

    1. Cik Fafa says:

      Yes, sangat the best thermal ni. Ada packaging kecik jugak so bole dibawa terus dalam handbag

      Like

  22. Sis Lin says:

    Selalu nampak Clinelle ni, dan pernah juga pegang dan tengok pencuci mukanya.. nanti nak try jugalah.. macam bagus plak kegunaannya tu..

    Like

    1. Cik Fafa says:

      Haah memang bagus. Try lah nanti. Banyak pilihan barangan clinelle ni. Bagus n berkualiti

      Like

  23. Dikbee says:

    Eh, bagus juga idea pakai mask selasa dan sabtu. Senang nak ingat sebab sy selalu lupa hari apa sy pakai 😅

    Like

    1. Cik Fafa says:

      Hehehhe kannnn tu la tips yang faa amalkan selalu. Ingat selasa n sabtu utk pakai mask

      Like

  24. Mahadi Mohamed Arifin says:

    Betul lah orang perempuan nampak seurat jalur kedut kat muka dah kata tua hehehehe tapi tak apa sekarang dah ada banyak produk bagus macam ni….

    Like

    1. Cik Fafa says:

      Hahahhahaa kannn… Wrinkle belah mata tu penting maha 😁😁

      Like

  25. Ruby.My says:

    Ohhh macam-macam juga ada produk Clinelle ni. Selalu tengok brand ni join buat sale kat Guardian dan Watsons. Nanti nak try la. hehehe.

    Like

    1. Cik Fafa says:

      Yesss, bole cuba… Memang ada kat drugstore n farmasi… Aeonwellness pon ada jugak tauuuu

      Like

  26. Selalu nampak jenama Clinelle ni di farmasi tapi tak pernah cuba lagi. Bagus ya sunblock tu, spray je. Senang.

    Like

    1. Cik Fafa says:

      Ye ummi. Sesuai untuk u yang suka travel. Ur skin dapat protection lagi satu… Uv spray tu meresap sekejap je n x berminyak

      Like

      1. Haah kan, lebih2 lagi kalau tengah buat aktiviti outdoor mcm hiking. Leceh nak tuang2, sapu2 sunblock. Yang ni spray je .

        Like

  27. FD says:

    sesuai la untuk yang ada masalah kulit aging kan. boleh la suggest kat mak yang makin berumur tu

    Like

    1. Cik Fafa says:

      Boleh sangat2 lepas tu tengok keberkesanan dia. Awak pon bole cuba

      Like

  28. Edahyu says:

    Penting tu untuk tau skincare yang sesuai untuk kulit kita. Dulu muda remaja, ikut suka je ..hehe

    Like

    1. Cik Fafa says:

      Hehehhe sekarang xboleh dah main pakai je skincare yang ada. Kene ikot kesesuaian kulit

      Like

  29. dulu pernah pakai thermal spring dia, segar je rasa lepas spray dekat muka. Serum dia nampak banyak benefit, boleh try nanti

    Like

    1. Cik Fafa says:

      Yesss, bila pakai skincare … Boosting agent is serum. Tu dapat membantu lagi skin n produk bkerjasama

      Like

  30. nurul aqidah says:

    jenama ni memang bagus untuk kulit. ramai yg bagi feedback bagus..teringin jugak nak cuba sebab memikir harga nya ya agak mahal jugak..hehe

    Like

    1. Cik Fafa says:

      Mahal sikit tapi berbaloi. Lagipon penggunaan dia kita bole panjangkan .. Macam 1 tube clenaser bole tahan 6 bulan 🌸

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s