[Baby Food] Buttermilk Chicken

Assalamualaikum and hai

Harini sis nak share menu yang sis buatkan untuk anak sis. Memang berselera Baby Raudhah makan menu ni. Sis pon hepi dia makan banyak.

Ok menu ni sis buat untuk lunch.

Bahan-bahan:

πŸ‘‰ ayam ( tepung jagung + serbuk kari ) goreng seketika dan ketepikan
πŸ‘‰ sayur (depends apa yang hado lah ) lobak merah, sawi dll. Sis guna pakchoy
πŸ‘‰ UB – Unsalted Butter
πŸ‘‰ Bawang merah dan bawang putih
πŸ‘‰ Daun kari
πŸ‘‰ Susu fresh cream
πŸ‘‰ cheese

βœ” Tumis bawang merah, bawang putih dan daun kari sehingga wangi
βœ” Masukkan air sedikit, ayam yang dah digoreng tadi dan sayur
βœ” Masukkan susu fresh cream dan cheese
βœ” Masak sehingga menggelegak dan sedikit pekat

Siap! 😁

Oh sebenar nye, masa bagi makan kat baby, ibu pon ngap sikit… Sebab… Sedap!

Nanti korang cuba lah juga ok.

Sesuai untuk bayi 8+ dan keatas.

Ingredients:

πŸ‘‰ Chicken (corn flour + curry powder) fry for a while and set aside
πŸ‘‰ Vegetables (depends on what you have) carrots, brokoli etc. 
πŸ‘‰ UB - Unsalted Butter
πŸ‘‰ Shallots and garlic
πŸ‘‰ Curry leaves
πŸ‘‰ Fresh cream milk
πŸ‘‰ cheese

βœ” Saute onion, garlic and curry leaves until fragrant
βœ” Add a little water, fried chicken and vegetables
βœ” Add fresh cream milk and cheese
βœ” Cook until bubbling and slightly thickened

Ready! 😁

Hope your baby also love this menu!

For baby 8+ and above

#babyraudhahtreats
#ibuiscooking
#babyfood
#parentingblogger
#momblogger

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s