Taman Tema Sunway Lagoon dah dibuka semula!

Haa bila sebut Sunway Lagoon, semua melompat nak pergi kan?! Memang seronok dan sememangnya menjadi pilihan tempat keluarga beriadah.

Tapi bila Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan beberapa bulan yang lepas, banyak syarikat terpaksa ditutup sementara bagi mencegah penyebaran virus Covid19.

Pihak Sunway Lagoon juga membuat persediaan menyeluruh terutama dari segi kebersihan dan keselamatan bagi mematuhi SOP yang ditetapkan Kementerian Kesihatan.

So janganlah risau, kita pon kene lah jaga penjarakam sosial masing masing. Kekalkan jarak 1 meter ye ๐Ÿ˜Ž pakai mask paling perlu.

Korang masok je pintu besar Sunway Lagoon tu, memang staff mereka akan cek suhu dan jangan lupa screenshoot MySejahtera check in korang tu kat staff sebelum masok. Lepas masok tu, terus akan lalu terowong disinfectant! Hehehe part ni best jugak ๐Ÿ˜‚

Ni lah dia terowong tu heee

Paling best jugak kat sini, setiap kali selepas main, staff SL akan terus disinfectant game area. So bila kita nk main kat situ kita pon rasa selamat dan yakin terhadap tahap kebersihan kawasan berkenaan.

Mase hari hari reopening tu, fafa bawak baby Raudhah sekali ๐Ÿค— dia teman ibu heee

Thank you sayang!
Rezeki budak kecik ni bergamba ngan white lion
Muka seronok bila ayah dia datang petang tu

Haa nampak kan stroller baby raudhah siap dengan rain cover untuk cover dari sebarang penyebaran virus. Orang kata lebih baik mencegah kan.

Kita ni yang dewasa boleh pakai mask. Budak kecik macam baby raudhah mana nak pakai mask gitu.. So ibu nye pakai kan la rain cover sepanjang masa ๐Ÿค—

InsyaAllah bila da masok Sunway Lagoon tu boleh berasa yakin selamat sepanjang masa. Dan bole bermain dengan gembira.

Bagi yang nak apply pass tahunan pon sangat berbaloi. Setahun ada 365 hari kan, so dalam setahun 365 hari korang boleh masok wehhhh. Hahahaha best gila.

So ni detail nya

So untuk keterangan lanjut:

Laman Sesawang: https://sunwaylagoon.com/

Facebook: https://www.facebook.com/SunwayLagoonMalaysia/

Instagram: https://instagram.com/sunwaylagoonmalaysia?igshid=1t166i3g9fvox

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s