Safi Shayla Pakar Rambut Wanita Bertudung yang diyakini

Assalamualaikum dan selamat tengahari semua.

Penjagaan rambut bukan sahaja perlu dititikberatkan kepada wanita yang freehair sahaja, malah ia lebih penting bagi wanita yang berhijab bagi mengekalkan kesegaran dan kesihatan rambut sepanjang hari.

Penjagaan yang rapi adalah amat penting kerana aliran udara yang tidak menyeluruh boleh menyebabkan rambut rosak. Walaupun berhijab, jangan jadikan ia sebagai alasan untuk tidak menjaga rambut ya! Hee

Macam sis ni bekerja kadang stay kat office, kadang kene turun site. Kalau dapat turun site tu memang berpanas lah. Pulak tu hobi kita hiking. Bayangkan kalau hiking tu macam mana rambut kita terperap dalam tudung tu. Kita ni berhijab, kompem berpeluh, gatal dan tidak selesa dalam tudung tu. Itu sebenarnya normal bagi wanita berhijab.

Punca kulit kepala berkelumumur juga bermula dari sini tau! So bagi mengurangkan sebarang kegatalan kulit kepala, sis memang jaga rambut bermula dari hujung hingga pangkal rambut. Nak tahu macam mana? Jom baca kalau nak tahu rahsia sis.

Mula mula korang kene Pre-wash menggunakan:

🌸 Minyak Rambut Anti-Kelemumur dgn Organic Habbatus Sauda Oil & Menthol

  • Mengandungi ajen anti-kelemumur dan mentol di mana ia berkesan dalam mengurangkan kelemumur, kegatalan kulit kepala dan kulit kepala yang berminyak. Urutkan secara perlahan-lahan minyak rambut di permukaan kulit kepala hingga ke hujung rambut. Biarkan selama 3 – 5 minit, kemudian basuh dan bilas.

Kedua:

🌸 Masker Penyegar Kulit Kepala Kawalan Kelemumur & Gatal dgn Micro Bamboo Charcoal + Organic Habbatus Sauda Oil & Mentol

  • Dapat mengawal kelumumur dan itch-free. Selain itu ia dapat membantu mengurangkan 100% kelumumur keatas subjek daripada cucian pertama. Dan mengurangkan bau kepam serta haruman kekal hingga 48 jam. Korang hanya perly ratakan dan urut kulit kepala secara perlahan-lahan selama 1minit, kemudian basuh dan bilas bersama rangkaian produk syampu SAFI SHAYLA.

Ketiga:

🌸Syampu Anti-Kelemumur dgn Micro Bamboo Charcoal + Habbatus Sauda

  • Mengandungi Micro ZPT Complex dimana ia dapat mengurangkan 99.9% kulat yang boleh menyebabkan kelemumur hanya dengan basuhan yang pertama.

Nak lagi best? Gunalah Safi Shayla Perfume Mist Rambut dan Hijab.

Lepas da siap shampoo, dah keringkan rambut. Korang boleh terus spray mist ni pada rambut dan hijab untuk kekal wangi sepanjang hari.

Tambahan pula, dalam produk Safi Shayla ni ada ekstrak Habbatus Sauda yang dapat mengekalkan rambut sihat kerana ia dapat menghindari keguguran rambut dan membuat rambut lebih lembap dan bersinar. Micro Bamboo Charcoal membantu menghilangkan toksin daripada kulit kepala, mengurangkan rambut berminyak dan memberikan sinar kepada rambut. Dengan mengeluarkan minyak dan kotoran, Micro Bamboo Charcoal menjadikan rambut lebih lebat dan pada masa yang sama dapat mengawal bau rambut. Bau rambut merupakan sesuatu yang penting untuk golongan wanita bertudung kerana ia dapat meningkatkan keyakinan diri.

Bukan tu sahaja ye korang, Set penjagaan rambut yang lengkap semestinya hasil pon yang menarik. Tiada keraguan bagi setiap produk Safi Shayla kerana ianya HALAL, Selamat dan Suci.

Sekarang masih ada promo sling bag WBB tau! Jom dapatkan set Safi Shayla di Tesco & Hypermarket yg terdekat.

Cantik kan sling bag ni. Memang meriah la kalau dapat kumpul kesemua koleksi We Bare Bears ni. Kanak kanak pon suka sangat! Dengan pembelian produk Safi Shayla bernilai RM35 keatas korang layak untuk dapatkan koleksi sling bag ni tau!

safishayla #SAFIMalaysia #SAFIShaylaWBB #safiblogger #gengkotakhitam #haircare #webarebears #limitededition #WBB #rm #rushmedia