MMSOS Mengorak Langkah Lebih Jauh Dengan Membuka Peluang Keusahawanan Bagi Golongan Belia dan Kaum Wanita

Assalamualaikum semua,

Sapa tahu apa itu MMSOS?

Ok meh sini fafa nak citer kat korang pasal benefit MMSOS ni. MMSOS adalah satu aplikasi mobile yang menyediakan bantuan perlindungan dan penyelamatan.

Dalam apps ni korang boleh tekan ‘Panic Button’ apabila korang didalam kecemasan. Contohnye bila kaum wanita park kereta, dan tetiba disamun atau dirompak. Korang cepat cepat tekan panic button. Dengan segera pihak penyelamat akan datang ke lokasi.

Mana nak download? Untuk Android dan iphone dah ade je dalam playstore dan appstore. Korang taip je MMSOS terus nampak! 😎

Untuk pengetahuan pembaca, aplikasi ni adalah yang pertama di Malaysia yang mempunyai kerjasama dengan bantuan ambulan, polis, bomba, hospital atau klinik, laporan jenayah, motor assist dan kaunseling yang mudah diakses.

Dan baru-baru ini MMSOS telah menandatangani satu MoU dan perasmian Majlis Tindakan Keselamatan Awam Malaysia pada Sabtu, 13 Julai 2019.

Bukan itu sahaja, MMSOS juga telah secara rasminya membuka peluang keusahawanan bagi sesiapa sahaja yang ingin menceburi bidang ini.

Terutamanya lah kan, of course lah golongan belia dan kaum wanita yang ingin menjadi usahawan. Faa memang minat bab keusahawanan. Banyak perkara, selok belok bisnez yang perlu kita ada sebelum memulakan sesuatu. Biasalah kan ilmu kene dicari, takkan datang bergolek.

Peluang dah ada depan mata. Kita usaha sahaja.

Pada Faa ini peluang terbaik untuk korang rebut. InsyaAllah Faa pon nak cuba program ni. Yang Di Pertua Majlis Mesyuarat Pusat Dewan Ekonomi Usahawan Malaysia iaitu Dato’ Seri Khairul Khuzaini Zamzani telah menyuarakan dana sebanyak 8 juta dengan menyasarkan 1000 usahawan belia akan dilaksanakan dalam tempoh 6 bulan menerusi Majlis Tindakan Keselamatan Awam Malaysia.

Dengan adanya program sebegini, Faa yakin suatu hari nanti pasti ramai usahawan yang muncul dari program ini akan berjaya. InsyaAllah I’m one of them.

Ok jom tengok beberapa gamba semasa event aritu. 🤗

Tahniah MMSOS! Selamat Maju Jaya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s