Mr. Tuk Tuk penuhi selera peminat makanan Thailand

“Makan Thai, Lawat Thailand 2019”

Macam pernah dengar je Tuk Tuk , ye…. itu lah nama salah satu  jenis pengangkutan popular di Thailand so daripada nama itu lah terhasilnya Mr Tuk Tuk yang diusahakan sejak 2015.

Wahhhh best kan, dapat makan, dapat lawat pulak tu 🙂 siapalah yang bertuah tu agaknye kan.

Minggu yang sudah sis berkesempatan untuk jemputan Mr Tuk Tuk di cawangan The Starlling Mall. Meriah dengan kawan-kawan blogger sambil merasai masakan Thailand yang semestinya HALAL di sini.

1 -Mr. Ahman (Director of TAT) with Mr. Ken Leong (Founder of Mr Tuk Tuk Malaysia)2 - Mr Ahman, Director of Tourism Authority of Thailand, Malaysia, making his opening speech3 - Mr. Ken Leong, founder of Mr Tuk Tuk, addressing the media4 - (from left to right) Mrs & Mr Ken Leong, Ms Jacquelynn Leong (from Mr Tuk Tuk) and Mr Ahman & Ms Sirinthara (from TAT)

Memang nak sangat melancong ke Thailand lagi tau, dulu pernah pegi tadi takde la sis discover semua. kalau menang kempen ni pon dah cukup seronok 🙂

haa korang, ade tempat pelancongan baru ye kat Thailand, kalau dah sampai ke sana mesti la nk jadi orang pertama yang rasmi kannn, orang lain x pernah pegi lagi, baik kita g dulu 🙂

  1. Chiang Rai-Boon Rawd FarmBoon Rawd Field or Singha Park, Chiang Rai
  2. Prachuap Khiri Khan-Vana Nava Hua Hin Water Park10-New attraction -Prachuap Khiri Khan-Vana Hua Hin Water Park

Kempen apa?

Imej mungkin mengandungi: teks

haaa

Kempen “Makan Thai, Lawat Thailand 2019”, yang bermula dari 20 Mac hingga 30 April
ini, adalah kolaborasi antara TAT dan kesemua lapan cawangan Mr Tuk Tuk di Malaysia.
Restoran tersebut akan memperkenalkan beberapa sajian makanan dan minuman baharu sempena kempen. Makanan jalanan Thailand sangat popular dalam kalangan rakyat Malaysia dan Mr Tuk Tuk mengalu-alukan pengunjungnya dengan makanan halal Thai yang sedap dan berkualiti. Setiap sajian telah terbukti keenakkannya dan rasa yang autentik, dan sememangnya terdapat banyak restoran halal seumpama itu di Thailand.

Setiap pembelanjaan lebih RM50 dalam satu resit di mana-mana lapan cawangan Mr Tuk Tuk akan berpeluang memenangi salah satu daripada 20 hadiah yang disediakan, antaranya lawatan PERCUMA ke Bangkok untuk dua orang termasuk penginapan hotel tiga hari dua malam; lima beg bagasi; 10 beg tangan dan empat baucer makan di Mr Tuk Tuk.

Sis dah cuba, seriussss memang sedap dan korang akan feeeeeelllll macam kat Thailand 🙂

apa menu baru tu?

A - New dishes at Mr. Tuk Tuk

E - Thai Fresh Oyster with Lime Sauce

Thai Fresh Oyster with Lime Sauce

B - Thai Seafood Otak-Otak

Thai Seafood Otak-Otak

C - Fried Tofu with Basil Leaves

Fried Tofu with Basil Leaves

F - Thai Prawn Salad with Lemongrass

Thai Prawn Salad with Lemon grass

Kami sampai aje, terus di hidangkan air yang sangat menghilangkan haus anak tekak 🙂

D -Thai Ice Lemongrass tea with crispy water chestnut pearls

Thai Ice Lemongrass tea with crispy waterchestnut pearls

6 - Everyone busy posting on social media

chillax with blogger fiends 🙂

 

So kepada sesiapa yang nak merasai sendiri kelazatan menu Thailand boleh lah ke cawangan Mr Tuk Tuk 🙂

  • Setia City Mall
  • The Starling Mall
  • Gamuda Walk
  • The Gardens
  • Sunway Piramid
  • Sunway Velocity
  • Empire City
  • NU Sentral

Cawangan Ke-8 akan di buka di IOI City Mall

Untuk lebih lanjut korang boleh ke ”

FB: https://www.facebook.com/mrtuktukmy/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s