Susu Dutch Lady Sumber Protein Lengkap

Hari yang kuat memerlukan permulaan yang mantap. Memandangkan susu adalah salah satu minuman yang bernutrisi daripada alam semulajadi, susu Dutch Lady PureFarm menjadi pilihan yang lazat dan berkhasiat untuk keluarga Malaysia pada waktu sarapan untuk menyemarakkan pagi mereka bagi mengharungi cabaran sepanjang hari.

Sebab tu lah Susu Dutch Lady PureFarm sentiasa menjadi pilihan Faa 🙂

Minum susu Dutch Lady PureFarm pada waktu pagi sememangnya banyak perbezaan dalam pengambilan protein kita – hanya dengan minum satu gelas sahaja dapat membantu anda memenuhi lebih daripada 50% keperluan protein yang diperlukan sewaktu sarapan dengan cara yang mudah. Senang bukan? haaa

Sebagai susu No.1 di Malaysia, Dutch Lady PureFarm penuh dengan khasiat. Minum segelas susu dapat membekalkan badan kita dengan nutrien penting, seperti:

  • Protein membantu membina dan memperbaiki tisu supaya badan kita berfungsi dengan baik;
  • Kalsium merupakan kunci tumbesaran dan perkembangan tulang dan gigi yang kuat untuk kanak-kanak, dan membantu orang dewasa mengekalkan jisim tulang yang sihat untuk gaya hidup yang aktif;
  • Vitamin A membolehkan mata kita berfungsi dengan baik dan membantu kita kekal fokus, sama ada di sekolah dan di tempat kerja;
  • Vitamin B2 menyokong pelepasan tenaga daripada karbohidrat, lemak dan protein;

Vitamin D membantu penyerapan dan penggunaan kalsium dan fosforus

Dutch Lady PureFarm

Susu Dutch Lady PureFarm memang sedap dan tak muak okay! boleh minum macam tu saja.

Faa juga telah menyahut cabaran Susu Dutch Lady PureFarm tau! 5 hari bersarapan dengan Susu Dutch Lady PureFarm!!! yeahhhhhhh

#Dutch Lady # strongstart #Breakfast Challenge

Day 1 –

da

sampai lah delivery dari Dutch Lady 🙂

day 1

so ini meal for breakfast hari pertama Faa

Day 2

day 2

Menu ringkas sahaja sudah memadai

Day 3

day 3

kembali dengan nasi lemak

Day 4

day 4

Day 5

day 5

di mulakan dengan nasi lemak dan di akhiri dengan nasi lemak

hehhehee alhamdulillah sepanjang lima hari cabaran ni, pagi Faa penuh bertenaga. Bukan time breakfast je Faa minum, kadang-kadang tengahari pon Faa bedal je. Keluarkan dari peti sejuk dan minum. NIKMAT nya!

Faa masih continue ya minum susu untuk sarapan 🙂 korang patot cuba.

Let’s start your day strong with protein from milk!!!!

#Dutch Lady # strongstart #Breakfast Challenge

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s